Recept afdrukken

Kruidkoekjes

De perfecte bodem voor een taart of een lekker kruidig koekje dat je aan een uit de kluiten gewassen kruidnoot doet denken. Mmm!
Porties: 16 koekjes

Ingrediënten

  • 125 gram havermout
  • 25 gram amandelmeel
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 4 el kokosolie gesmolten
  • 1,5 el (amandel)melk
  • 4 el dadelstroop

Instructies

  • Maal de havermout tot een fijn meel in de keukenmachine.
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg dan de gesmolten kokosolie, dadelstroop en amandelmelk toe en meng door elkaar.
  • Laat het deeg (minimaal) een uur rusten in de koelkast, zo trekken de speculaaskruiden er goed in.
  • Maak balletjes van het deeg met een doorsnee van een 2-euro-munt. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze platter met je duim.
  • Bak de koekjes in 12 – 14 minuten gaar op 175 graden (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Hou een kortere baktijd aan als je voor het formaat van echte kruidnootjes gaat.
  • Voor meer structuur in het koekje kun je 25 gram havermout weglaten en 30 gram fijngehakte amandelen door het deeg mengen.
  • Kun je geen dadelstroop vinden? Je kunt het ook vervangen door normale stroop. Als je het vervangt door ahornsiroop, agave siroop of honing dan zul je een halve eetlepel extra ervan moeten toevoegen.
Bewaren

In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.