Recept afdrukken

Pasen bokkenpootjes tiramisu

Tiramisu speciaal voor Pasen. Ik gebruikte de gele bokkenpootjes en maakte het af met kleine paaseitjes. Het ideale dessert voor de paasdagen.
Porties: 4 Personen

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 2 el vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 12 bokkenpootjes
  • sinaasappelsap
  • kleine paaseitjes

Instructies

  • Doe slagroom, vanillesuiker en mascarpone in een kom en mix tot een stevige massa. Schep de room in een spuitzak en leg hem even in de koelkast.
  • Zet vier schaaltjes klaar en pak de bokkenpootjes en sinaasappelsap erbij. Halveer de bokkenpootjes in de lengte, doop de helften in de sinaasappelsap en leg de op de bodem van het schaaltje (1 bokkenpootje, dus 2 helften per schaaltje). Pak de spuitzak met room erbij, knip de punt eraf en spuit een laagje room op de koekjes.
  • Maak nog een laagje van bokkenpootjes gevolgd door wat room. Bovenop leg je een heel bokkenpootje. Versier verder met de paaseitjes.
Tips

Combineer eventueel met zelfgemaakte lemon curd of advocaat.

Bewaren

Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar.