Recept afdrukken

Tomaat-roomkaas broodjes

Heerlijke bolletjes brood met een vulling van roomkaas en tomaten tapenade. Maak jij deze vlechtbroodjes ook?
Porties: 8 broodjes

Ingrediƫnten

Brooddeeg

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist gedroogd
  • 10 gram zout
  • 30 gram ongezouten roomboter zacht
  • 325 ml melk lauwwarm
  • 2 el Italiaanse kruiden gedroogd

Vulling

Instructies

  • Doe alle ingrediĆ«nten voor het deeg in een een kom en kneed het deeg in 10-15 minuten (ik gebruik een staande mixer) tot het mooi soepel is. Kijk even of je een dun vliesje van het deeg kunt trekken zonder dat het scheurt, zo niet, dan moet je nog wat langer kneden.
  • Doe het deeg in een licht ingevette kom en laat op een warme plek in huis ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Druk daarna het lucht uit het deeg en verdeel in 8 stukken. Rol ieder stukje deeg uit tot ongeveer 10 x 22 cm. Smeer het in met een laagje roomkaas, gevolgd door wat tomatentapenade.
  • Rol ieder stuk deeg over de lengte op. Halveer de rolletjes over de lengte en draai vervolgens de twee strengen deeg met de open kant boven om elkaar heen zodat er een soort vlecht ontstaat. Rol deze vlecht op zodat er een bolletjes wordt gevormd.
  • Dek de bolletjes af met keukenfolie en laat nog 30-45 minuten rijzen.
  • Bak de broodjes in 12-15 minuten op 220 graden (boven- en onderwarmte)
Bewaren

Goed verpakt en buiten de koelkast ongeveer 4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.