Recept afdrukken

Plaattaart met bieten en feta

Een heerlijke hartige plaattaart belegd met bietjes en verkruimelde feta, dat wordt smullen.
Voor 2-4 personen

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tl pesto
  • 1-2 bieten gekookt
  • 50 gram feta verkruimeld
  • handje walnoten fijngehakt
  • verse tijm
  • peper en zout
  • rucola

Instructies

  • Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes ongeveer een centimeter naar binnen.
  • Roer crème fraîche en pesto door elkaar, smeer hier de bodem van de plaattaart mee in.
  • Snijd de bieten in dunne plakjes en verdeel over het bladerdeeg. Beleg verder met feta, walnoten, tijm, peper en zout.
  • Bak de plaattaart in 25-30 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Serveer met wat rucola bovenop. En eventueel voorzien van een extra salade.
Tips

Een kwart van deze plaattaart in combinatie met een salade is voldoende voor een avondmaaltijd. Eet je alleen de plaattaart, dan moet je ongeveer een halve per persoon rekenen

Bewaren

De plaattaart is vers gebakken het lekkerste, maar je kunt deze ook prima 1-2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren en voor serveren weer even kort opwarmen in de oven.