Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4.75
van
4
stemmen
Appel-hazelnoot havermoutrepen
Heerlijk als tussendoortje, maar je kunt er ook perfect mee ontbijten. Ik laat je zien hoe!
Porties:
15
stuks
Voor een vorm van ongeveer 20 x 30 cm
Ingrediënten
325
gram
havermout
2
tl
bakpoeder
2
tl
kaneel
snuf
zout
100
gram
hazelnoten
fijngehakt
1
appel
in stukjes
250
gram
appelmoes
ongezoet
100
ml
melk
2
eieren
Instructies
In een kom doe je de havermout, bakpoeder, kaneel, zout en hazelnoten. Roer door elkaar.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Deze kun je ook alvast door de havermout roeren.
In een tweede kom klop je appelmoes, melk en eieren door elkaar. Giet dit bij de kom met havermout en spatel tot een egaal mengsel.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het mengsel in de vorm. Verdeel gelijkmatig over de vorm en druk aan.
Bak het geheel in 40-45 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Laat afkoelen en snijd vervolgens in 15 stukken.
Tips
Zelf appelmoes maken? Dat kan met
dit recept
!
Bewaren
Goed verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.