Deze luxe appeltaart hebben we een andere vorm gegeven door er een plaatkoek van te maken. Met de gingerbreadkruiden en cranberry's is hij perfect voor Kerst!
Porties: 15personen
20 x 30 cm
Ingrediënten
Deeg
1 pakKoopmans Appeltaart extra deeg
220 gramongezouten roomboter
1ei2/3 nodig
2tlgingerbread kruidenrecept
Vulling
150gramDr. Oetker Amandelspijs
1elei
2appelsjonagold
3elfijne kristalsuiker
1-2tlgingerbread kruidenrecept
2elKoopmans Custardpoeder
50gramcranberry'sgedroogd
extra
Poedersuiker
Instructies
Maak eerst het deeg, klop de boter romig, voeg 2/3 van het ei, de appeltaartmix en de gingerbread kruiden toe. Kneed tot een samenhangend deeg.
In een losse kom kneed je voor de vulling het amandelspijs en 1 el van het overgebleven ei door elkaar.
Bekleed een bakplaat van minimaal 20 x 30 cm met bakpapier. Gebruik maximaal twee derde van het appeltaartdeeg voor de bodem. Rol dit uit en snijd indien nodig bij om er een mooie rechthoekige lap deeg van te maken. De rest van het deeg is straks voor de decoratie.
Verdeel het spijsmengsel over het deeg, laat de randjes vrij.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in kwarten. Deze kwarten snijd je in plakjes. Meng de schijfjes appel met gingerbread kruiden, suiker, cranberry's en de custard (gewoon in poedervorm). Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over de plaatkoek.
Rol het resterende appeltaartdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek of snijd sterren in verschillende formaten uit. Decoreer hier de bovenkant van de plaatkoek mee.
Bak de plaatkoek in ongeveer 30 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Vlak voor serveren bestuif je de appeltaart plaatkoek met poedersuiker.
Bewaren
Goed verpakt 3-4 dagen houdbaar buiten de koelkast