Ga terug
–+ personen
CHARLOTTE TAART MET AARDBEIEN
Opslaan Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Charlotte taart met aardbeien

Een heerlijke aardbeien kwarktaart die we hebben omgetoverd tot kerstige charlotte taart met aardbeien.
Porties: 12 personen
voor een 24 cm springvorm

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 400 ml water
  • 2 pakken lange vingers
  • 350 gram aardbeienjam
  • 3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
  • 250 gram aardbeien
  • 50 gram witte chocolade
  • Dr. Oetker Glamour Mix (sprinkles)

Instructies

  • Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de bodem van de springvorm en klem de ring eromheen. Smelt de boter in een pannetje, voeg hier de inhoud van het zakje kruimelbodemmix aan toe. Roer goed door en stort op de bodem van de vorm. Spreid gelijkmatig uit en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
  • Voor de kwarktaart doe je water, kwark en slagroom in een kom. Mix op een lage stand door elkaar. Voeg dan de taartmix toe en mix op een lage stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Daarna mix je op een hoge stand nog 2-3 minuten tot het een luchtige massa is. Giet het mengsel in de springvorm. Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast.
  • Ondertussen maak je wat chocoladedecoraties voor de taart. Smelt de chocolade au bain-marie en giet in een spuitzakje. Op een vel bakpapier maak je hier kerstfiguren van. Ik koos voor verschillende soorten sterren. Na het maken van een figuur kun je deze decoreren met de sprinkles. Laat de chocoladefiguren uitharden.
  • Laat de blaadjes gelatine een kwartiertje weken in koud water. Verwarm daarna 2 eetlepels jam in een steelpan. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer tot deze zijn opgelost. Voeg toe aan de rest van de jam en roer door. Giet het mengsel over de taart en spreid gelijkmatig uit. Laat de geleilaag afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Haal de taart uit de vorm en zet op een bord of standaard. Snijd de lange vingers op de juiste hoogte af zodat ze niet te lang zijn en plaats deze rondom de taart. Maak het af met een lint rondom.
  • Plaats wat vers aardbeien bovenop de taart en vlak voor serveren versier je de taart verder met de chocoladefiguren en extra sprinkles.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.