Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
personen
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4.12
van
9
stemmen
Koffie kruimelcake
Van deze cake wordt iedere koffie liefhebber blij! Een smeuïge koffiecake met krokante kruimeltopping.
Porties:
16
personen
voor een 20 x 20 cm bakvorm
Ingrediënten
cakebeslag
100
gram
boter
100
gram
suiker
1
tl
vanille-extract
2
eieren
100
gram
zelfrijzend bakmeel
snuf
zout
1,5
tl
oploskoffie
poedervorm
kruimeltopping
60
gram
boter
80
gram
suiker
80
gram
bloem
snuf
zout
1
tl
oploskoffie
poedervorm
Benodigdheden
Vierkante bakvorm 20 x 20 cm
Instructies
Mix boter en suiker tot een romig geheel. Voeg daarna de eieren en het vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
Voeg zelfrijzend bakmeel, zout en de oplofkoffie toe en mix tot deze ingrediënten zijn opgenomen.
Stort het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en spreid gelijkmatig uit over de bodem.
Voor de kruimeltopping doe je alle ingrediënten in een kom, kneed met de hand tot een kruimelig deeg. Verdeel deze kruimels over het cakebeslag.
Bak de cake in ongeveer 25 minuten op 160 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Goed verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast