Ga terug
+ personen
Opslaan Recept afdrukken
4.12 van 9 stemmen

Koffie kruimelcake

Van deze cake wordt iedere koffie liefhebber blij! Een smeuïge koffiecake met krokante kruimeltopping.
Porties: 16 personen
voor een 20 x 20 cm bakvorm

Ingrediënten

cakebeslag

  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1,5 tl oploskoffie poedervorm

kruimeltopping

  • 60 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 80 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 tl oploskoffie poedervorm

Benodigdheden

  • Vierkante bakvorm 20 x 20 cm

Instructies

  • Mix boter en suiker tot een romig geheel. Voeg daarna de eieren en het vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Voeg zelfrijzend bakmeel, zout en de oplofkoffie toe en mix tot deze ingrediënten zijn opgenomen.
  • Stort het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en spreid gelijkmatig uit over de bodem.
  • Voor de kruimeltopping doe je alle ingrediënten in een kom, kneed met de hand tot een kruimelig deeg. Verdeel deze kruimels over het cakebeslag.
  • Bak de cake in ongeveer 25 minuten op 160 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Goed verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast