Scones, ik ben er dol op. Deze minivariant met cranberry en geitenkaas maakte ik speciaal voor Kerst.
Porties: 16stuks
Ingrediënten
275gramzelfrijzend bakmeel
snufzout
peper
40gramongezouten roomboter
50gramcranberry'sgedroogd
75gramgeitenkaasverkruimeld
1,5tlrozemarijn
150ml(half)volle melk
Instructies
In een kom voeg je zelfrijzend bakmeel, zout en peper samen. Roer even door elkaar met een spatel. Voeg de blokjes boter toe en wrijf deze met je vingers door het deeg heen, het wordt nu een beetje kruimelig.
Voeg de cranberry's, geitenkaas en rozemarijn toe, roer dit met een spatel gelijkmatig door het mengsel. Als laatst giet je de melk erbij. Roer met de spatel tot het bijna een bal deeg is, kneed dan met de handen kort tot het daadwerkelijk een stevige bal deeg is.
Verdeel de deegbal in tweeën, en vorm hier twee ronde schijven van ongeveer 3-4 cm dikte van. Snijd met een scherp mes iedere schijf in 8 punten, zodat je 16 mini scones hebt. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met wat melk.
Bak de scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).