Een heerlijk hapje voor iedereen die van feta houdt. Makkelijk om te maken met groots resultaat.
Porties: 10stuks
Ingrediënten
5vellenfilodeeg
200gramfeta
honing
olijfolie
Instructies
Halveer de vellen filodeeg, zodat je 10 langwerpige velletjes hebt. Snijd ondertussen de feta in 10 langwerpige blokjes die smaller zijn dan de gehalveerde filodeegvellen. Zorg ook dat de honing en olijfolie klaarstaan.
Smeer het filodeeg ruimschoots in met olijfolie. Leg een stukje feta op het velletje en druppel hier een beetje honing over. Rol het vel filodeeg om de feta op terwijl je de zijkanten naar binnen vouwt (tijdens het rollen). Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat.
Herhaal dit proces voor alle 10 de rolletjes. Bak de feta-honing filodeeg rolletjes in goudbruin en krokant in een oven van 200°C (boven- en onderwarmte) voor 12 minuten.
Tips
Werk rustig met filodeeg en wees niet bang om teveel olijfolie te gebruiken, dit om scheuren zoveel mogelijk te voorkomen.
Serveer met een frisse yoghurt dip zoals tzatziki.
Bewaren
De rolletjes zijn vers bereid het lekkerst. Na bereiden kun je de rolletjes afgedekt in de koelkast voor 2-3 dagen bewaren. Warm ze voor serveren weer even op in een oven van 180°C.