Deze chocolate chip madeleines zijn een heerlijk simpele variatie op het bekende Franse cakeje. Met dit makkelijke recept maak je ze eenvoudig zelf.
Porties: 24stuks
Madeleines bakvorm
Ingrediënten
2eierenL
125gramongezouten roombotergesmolten en afgekoeld
150gramfijne kristalsuiker
1tlvanille-extract
150grambloemgezeefd
snufzout
100gramchocolate chipsmelk, mini of fijngehakt
Instructies
Mix de eieren en suiker schuimig tot het drie keer in volume is toegenomen. Ga uit van minstens vijf minuten mixen.
Spatel de gesmolten boter en bloem in delen door het beslag. Voeg ook het vanille-extract en zout toe. Schep als laatste de chocolate chips er doorheen.
Vul een grote spuitzak, of twee kleinere, met het beslag. Laat minstens 2 uur in de koelkast rusten voordat je verder gaat.
Vet een madeleine bakvorm in en bestuif deze met bloem. Spuit het beslag in de vormpjes.
Bak de madeleines in 8-10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Geen spuitzak in huis? Het beslag kan ook met twee theelepels in de vorm geschept worden.
Bewaren
In een afgesloten (koek)trommel blijven de madeleines 3-4 dagen goed.