Ga terug
+ stuks
Croissantjes met aardbeien en room
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Banketbakkersroom croissants met aardbeien

Een erg simpel en ontzettend lekker recept voor banketbakkersroom croissants met aardbeien. Ze zijn om te smullen!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 120 gram banketbakkersroom
  • 12 aardbeien
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het croissantdeeg uit. Smeer per croissant één eetlepel banketbakkersroom uit over lapje deeg. Rol de croissants op en leg op de bakplaat.
  • Bak de banketbakkersroom croissants in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Snijd de (enigszins) afgekoelde croissants open en beleg met de aardbeien. Maak af door ze te bestrooien met poedersuiker.

Tips

Bewaren: Eenmaal belegd zijn de croissants vers het lekkerst. Bewaar ze niet langer dan 1-2 dagen en geef ze (optioneel) even een oppepper in de oven voor serveren.