Een erg simpel en ontzettend lekker recept voor banketbakkersroom croissants met aardbeien. Ze zijn om te smullen!
Porties: 6stuks
Ingrediënten
1blikcroissantdeeg
120grambanketbakkersroom
12aardbeien
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het croissantdeeg uit. Smeer per croissant één eetlepel banketbakkersroom uit over lapje deeg. Rol de croissants op en leg op de bakplaat.
Bak de banketbakkersroom croissants in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Snijd de (enigszins) afgekoelde croissants open en beleg met de aardbeien. Maak af door ze te bestrooien met poedersuiker.
Tips
Bewaren: Eenmaal belegd zijn de croissants vers het lekkerst. Bewaar ze niet langer dan 1-2 dagen en geef ze (optioneel) even een oppepper in de oven voor serveren.