Bladerdeeg plaattaart met fruit
Deze bladerdeeg plaattaart met fruit is een heerlijke zomerse taart. De vruchten en het banketbakkersroom maken de plaattaart heerlijk romig en zoet.
Porties: 12 stukjes
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg
- los geklopt ei (M)
- fijne kristalsuiker
- banketbakkersroom (volgens recept)
- frambozen
- aardbeien
- mango
- kiwi
- blauwe bessen
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de plakjes dakpansgewijs op elkaar tot je een rechthoek krijgt zoals je hieronder ziet. Duw de randjes stevig op elkaar.
Vouw nu de randen naar binnen toe. Prik met een vork allemaal gaatjes in de bodem, zodat deze niet teveel zal rijzen. Smeer de omgevouwen rand in met het los geklopte ei. Strooi er een beetje suiker overheen voor een zoete en krokante rand.
Bak de bodem goudbruin in 15 tot 20 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).
Maak ondertussen een portie banketbakkersroom volgens dit recept.
Wanneer zowel de bodem als de banketbakkersroom afgekoeld zijn, smeer je de room uit over de bodem. Snijd het grotere fruit in plakjes en verdeel al het fruit over de room.
- Tip: Voor de ultieme regenboog kun je tussen de mango en de kiwi nog wat ananas toevoegen en eindigt je regenboog, na de blauwe bessen, met een rij rode druiven.
- Bewaren: De taart is het lekkerste als hij vers is, maar indien je deze wilt bewaren doe je dat in de koelkast voor 2-3 dagen of korter indien het fruit slecht wordt. Het is geen goed idee om de bodem eerder te maken, aangezien bladerdeeg dan zijn krokantheid verliest en vers nou eenmaal het lekkerste is. De room kan wel van tevoren gemaakt worden. Banketbakkersroom bewaar je in de koelkast, daar blijft het afgedekt 4-5 dagen goed.