Stroopwafel ijs
Ijs is hartstikke lekker als je het zelf maakt en ook nog eens helemaal niet zo moeilijk. Stroopwafel ijs is een heerlijk romige variant met een koekjessmaak.
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
- 1 tl kaneel
- 100 gram stroopwafels
- karamel (volgens recept)
Klop de slagroom stijf en spatel de gecondenseerde melk en de kaneel door de slagroom tot je een gladde crème hebt.
Snijd de stroopwafels in kleine stukjes en spatel er doorheen. Giet in een afsluitbare bak en verdeel wat karamel over de bovenkant. Roer met een sateprikker of vork door het ijs tot je een swirl krijgt. Plaats de afgesloten bak minimaal 6 uur in de vriezer.
Haal het ijs 10-15 minuten voor serveren uit de vriezer zodat je er makkelijker bolletjes van kunt scheppen.
- Bewaren: het stroopwafel ijs bewaar je maximaal 2-3 maanden in de vriezer, maar ik gok dat het binnen een maand op is.