Ga terug
perzik kwarktaart maken
Opslaan Recept afdrukken
4.43 van 7 stemmen

Perzik kwarktaart

Een heerlijke frisse zoete kwarktaart die iedereen kan maken: Perzik kwarktaart. De taart is perfect voor verjaardagen of gewoon lekker als toetje.
26CM VORM, 12-14 PERSONEN

Ingrediënten

  • 200 gram biscuitjes
  • 130 gram ongezouten roomboter
  • 500 gram Franse kwark
  • 500 ml slagroom
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 blik (410 gram) perzik partjes op siroop

Ter decoratie

  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de kruimels hier aan toe. Roer goed door en stort in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
  • Leg de gelatineblaadjes in een schaal koud water en laat ze ongeveer 8 minuten weken. Doe de kwark vast in een kom en klop in een tweede kom de slagroom met de suiker stijf.
  • Haal de perzikpartjes door een vergiet en vang de siroop op in een pannetje. Houd zo’n 15 partjes apart en snijd de overige in kleine stukjes.
  • Verwarm de siroop op laag vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Blijf roeren tot de blaadjes zijn gesmolten en haal van het vuur. Laat iets afkoelen tot het niet meer heel heet is.
  • Voeg de siroop toe aan de kwark en roer er doorheen. Hierna voeg je de slagroom toe en spatel je deze door de kwark.
  • Voeg als laatste de klein gesneden stukjes perzik toe en spatel ook door het beslag. Giet het mengsel in de springvorm met koekbodem en strijk glad. Duw de achtergehouden partjes in een cirkelvorm in de bovenkant, houdt nog 2 partjes over. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker fijn en spuit hiermee toeven op je taart. De laatste perzik partjes snijd je in kleine stukjes en verdeel je over de toeven slagroom.

Tips

Bewaren: 3-4 dagen in de koelkast.