Recept afdrukken

Oreo-Nutella cake

De Oreo-Nutella cake is het fantastische resultaat van twee heerlijke hoofdingrediënten. Het is een hele populaire en gewilde cake. Logisch! Want hij is ongelooflijk smaakvol én makkelijk te maken.
Porties: 10 personen
VORM VAN ± 36 X 12 CM

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram Nutella
  • 7 Oreo koekjes (halve rol)
  • 1 handje chocolate chips (smaak naar keuze)

Instructies

  • Klop boter en suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe, bij de laatste kun je ook het vanille-extract toevoegen. Dan kun je het zelfrijzend bakmeel erbij doen, mix tot dit is opgenomen in het beslag. Langer mixen is niet nodig.
  • Vet je taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig.
  • Roer de Nutella in een schaaltje even door en verdeel met een theelepel over de cake. Met de achterkant van je lepeltje kun je de Nutella in swirls door het beslag verdelen. Breek de Oreo’s in stukjes en verdeel deze over de cake, druk ze lichtjes aan. Doe hetzelfde met de chocolate chips.
  • Bak de cake in 20-25 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat de cake zo’n 10-15 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen.
  • Snijd de cake in reepjes en serveer.
  • Eet smakelijk!

Tips

  • Bewaren: luchtdicht verpakt blijft deze cake 4-5 dagen goed, bewaar hem buiten de koelkast. Invriezen kan ook, dan blijft hij tot 3 maanden goed.