Recept afdrukken

Banketstaaf bonbons

Een leuke variant op de klassieke banketstaaf zijn deze banketstaaf bonbons. Hapklare banketstaaf bonbons zijn perfect voor bij de koffie of thee.
VOOR 15-20 STUKS

Ingredi├źnten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 150 gram amandelspijs (volgens recept)
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei (M) los geklopt
  • amandelschaafsel of amandelstiften

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap en steek 30-40 rondjes van 4-4,5 cm uit. Plaats de helft van de rondjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, dit zijn de bodems van je bonbons.
  • Bereid ondertussen het amandelspijs door er de helft van het los geklopte ei en het kaneel aan toe te voegen. Kneed tot een soepel spijs. Verdeel kleine bolletjes spijs over de bladerdeeg bodems en laat een halve tot een hele centimeter aan de rand vrij. Smeer deze randjes in met het los geklopte ei.
  • Plaats de resterende bladerdeeg rondjes over de bodems met spijs en duw de randjes voorzichtig doch stevig aan. Smeer de banketstaaf bonbons in met de rest van het los geklopte ei en verdeel wat amandelschaafsel of amandelstiften over de bovenkant. Smeer ook deze in met ei.
  • Bak de banketstaaf bonbons in 20-25 goudbruin in een voorverwarmde oven van 220 ┬░C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Tip: je kunt ook diepvries bladerdeeg plakjes gebruiken. Ontdooi volgens instructie en laat alle plakjes iets overlappen tot je een grote rechthoekige lap bladerdeeg hebt.
  • Bewaren: de banketstaaf bonbons bewaar je 3-4 dagen in een luchtdichte trommel. Het bladerdeeg zal na verloop van tijd minder krokant worden.