Ga terug
+ - 24 stuks
bladerdeeg twisters staf van sinterklaas
Opslaan Recept afdrukken
5 van 5 stemmen

Sinterklaas bladerdeeg stafjes met kaas recept

Bladerdeeg twisters met kaas in de vorm van de 'Staf van Sinterklaas'. Hoe gezellig zien ze eruit? En ontzettend makkelijk te maken, dus een top recept voor kinderen.
Porties: 20 - 24 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei (M) geklutst
  • geraspte (belegen) kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Rol je bladerdeeg uit en smeer in met het geklutste eitje.
  • Strooi geraspte kaas over het bladerdeeg en druk licht aan, dit maakt het straks makkelijker met het maken van de twisters.
  • Snijd het bladerdeeg in stroken van ongeveer 1 cm breed. Snijd langs de korte kant van het vel bladerdeeg.
  • Neem een reepje en draai de twee uiteinden in tegenovergestelde richting om de twister te vormen. Het is niet erg als er wat kaas uit valt. Verplaats de twister naar een met bakpapier beklede bakplaat en vorm deze gelijk tot een staf.
  • Smeer de twisters wederom losjes in met het geklutste ei, strooi er vervolgens zout en peper overheen. En nog wat extra kaas als je wilt.
  • Bak de bladerdeeg stafjes in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) of tot ze goudbruin zijn.
Tips
Je kunt ook wat pesto, paprikakruiden of sesamzaadjes tussen de twisters draaien als variatie of als extraatje bovenop de kaas.
Bewaren
Het lekkerste om (vrijwel) gelijk te serveren, dan zijn ze ook lekker knapperig. Eet binnen 3-4 dagen op, als ze zacht zijn geworden kun je ze weer opwarmen.