Borrel stokbrood met parmaham
Dit knapperige borrel stokbrood met parmaham is ideaal om te delen op feestjes. Hij is verrassend makkelijk te maken en ook heel erg lekker.
- 1 stokbrood (vers werkt het prettigst)
- roomkaas
- pesto
- Parmaham
Snijd met een scherp met inkepingen in het stokbrood. Zorg dat je het brood net niet helemaal doorsnijdt, laat ongeveer de onderste centimeter heel.
Met een theelepeltje smeer je in elke inkeping wat roomkaas en pesto. Dit hoeft helemaal niet netjes en ook zeker niet helemaal tot de ‘bodem’. Als laatst scheur je een aantal plakken Parmaham in stukken, duw deze ook in de inkepingen.
Leg de broden op een bakplaat en bak ze in 8-10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
- Ik noem geen hoeveelheden van de meeste ingrediënten zoals je ziet. Het zal per formaat stokbrood verschillen hoeveel je nodig hebt, maar iedereen zal hem ook net iets anders vullen qua hoeveelheden. Je hebt in ieder geval genoeg aan 1 bakje roomkaas, een klein potje pesto en 1 verpakking Parmaham. Je zult zelfs nog wat overhouden
- Tip: Je kunt ook een afbakstokbrood gebruiken, hanteer dan de baktijd en -temperatuur van de verpakking.
- Bewaren: Dit borrel stokbrood is het lekkerst als je hem gelijk serveert, maar ook afgekoeld is hij heerlijk. Je kunt hem ook prima van tevoren insnijden en vullen, bewaren in de koelkast en bakken vlak voor je hem wilt serveren. Rechtstreeks uit de koelkast heeft het brood wellicht iets langer nodig in de oven.