Marmercake
Deze lekkere marmercake is een lust voor het oog en ook nog eens helemaal niet moeilijk om te maken. Serveer de marmercake met een beetje slagroom en wat vers fruit en smullen maar!
Porties: 12 plakken
voor een cake bakvorm van 25 cm
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract (of 8 gram vanillesuiker)
- 4 eieren (M)
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 2 el cacaopoeder
- 2 el melk
Mix boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen na kort mixen. Bij het laatste ei voeg je ook gelijk het vanille-extract toe.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout toe en mix tot een mooi beslag. Stop met mixen zodra het meel helemaal is opgenomen.
Haal twee derde van het beslag uit de kom en doe dit in een aparte schaal.
Maak van cacaopoeder en melk een papje, giet dit in de kom met een derde van het beslag en mix het geheel tot een mooi chocoladebeslag.
De helft van het vanillebeslag schep je in een ingevette en met bloem bestoven cakeblik. Spreid gelijkmatig uit met een spatel.
Doe hetzelfde met het chocoladebeslag en eindig met het laatste deel van het vanillebeslag.
Met een mes roer je kort door het beslag zodat je straks een mooi marmer effect krijgt.
Bak de cake in ongeveer 60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte).
- Bewaren: goed verpakt is de cake ongeveer 5 dagen houdbaar buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.