Mozzarella aardappel gratin met pesto
Een eenvoudig recept voor een heerlijk gerecht: mozzarella aardappel gratin met pesto. Lekker voor de koudere dagen, maar natuurlijk ook erg smakelijk tijdens warmere dagen!
- 450 gram voorgegaarde aardappelschijfjes
- 250 ml slagroom
- 2 el pesto (volgens recept)
- 100 gram geraspte mozzarella kaas
- 1/2 tl uienpoeder
- peper en zout
- verse basilicum
Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en vet een ovenschaal in met boter.
Doe de slagroom met de pesto, 75 gram van de geraspte kaas, uienpoeder, peper en zout in een kom en meng door elkaar. Voeg de aardappelen toe en zorg dat alle schijfjes bedekt zijn met wat kaas en het roommengsel.
Verdeel de aardappelschijfjes over de ovenschaal en giet het resterende mengsel hierover heen tot de aardappelschijfjes onder staan. Strooi de resterende mozzarella kaas over de bovenkant en bak de pesto mozzarella gratin in 30-40 minuten zacht en goudbruin.
Scheur vlak voor serveren wat verse basilicumblaadjes over de mozzarella gratin.