Als je van Ferrero Rocher houdt dan zijn deze brownies helemaal jouw ding met extra veel chocolade, Nutella en hazelnoten.
Porties: 16stuks
Ingrediënten
60gramongezouten roomboter
150gramfijne kristalsuiker
75gramdonkerbruine basterdsuiker
125grampure chocolade
1elstroop
2eieren
1tlvanille-extract
100grambloem
20gramcacao
1tlbakpoeder
75gramhazelnotengehakt
75gramchocolate chipsmelkchocolade
Voor de topping
200gramroomkaas
150gramNutella
handjehazelnotenfijngehakt
16stuksFerrero Rocherter decoratie
Instructies
Voor de brownie
Doe de boter, beide soorten suiker, pure chocolade en stroop in een pan op laag vuur. Roer door tot de boter en chocolade zijn gesmolten en haal van het vuur. De suiker hoeft niet volledig te zijn gesmolten en mag nog zichtbaar zijn. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed, maar lauwwarm mag ook.
Klop ondertussen de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe en mix op een lage snelheid tot een egaal geheel.
Voeg de bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix wederom op een lage stand tot de ingrediënten zijn opgenomen. Mix kort en niet te lang.
Voeg de gehakte hazelnoten en chocolate chips toe en spatel kort door het beslag.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van 20×20 cm en spreid gelijkmatig uit en bak de brownie in 25 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
De bovenkant ziet er droog uit na het bakken, maar van binnen mag de brownie nog zacht zijn. Laat volledig afkoelen voordat je verder gaat met de topping.
Voor de Nutella topping
Mix de roomkaas met de Nutella tot een glad geheel. Het is niet nodig lang te mixen.
Smeer deze topping uit over de afgekoelde brownie en decoreer met de hazelnoten en Ferrero Rocher ballen.
Tips
Bewaren: Zonder topping bewaar je de brownies zo’n 3-5 dagen afgedekt op een donkere en koele plek. Zonder topping kun je de brownies ook invriezen. Bewaar de brownies met topping in de koelkast voor 2-3 dagen.