Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
5
van
4
stemmen
Perzik-pecan crumble
Een lekkere crumble past goed over veel verschillende toetjes. Zo ook over deze perzick-pecan crumble. Heerlijk als toetje, of misschien al lunch?
Porties:
4
personen
Ingrediënten
400
gram
perzikpartjes
40
gram
ongezouten roomboter
50
gram
lichtbruine basterdsuiker
1
tl
vanille-extract
50
gram
bloem
50
gram
havermout
snuf
zout
40
gram
pecannoten
(grofgehakt)
Instructies
Verdeel de perzikpartjes over 4 ovenschaaltjes.
De rest van de ingrediënten doe je in een kom en kneed je met de hand tot een kruimelig mengsel. Verdeel dit mengsel over de schaaltjes.
Bak de crumbles in ongeveer 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Na het bakken laat ik ze zelf enkele minuten afkoelen voordat ik de crumble serveer. Ook heerlijk met een bolletje ijs trouwens!
Tips
Bewaren: Het lekkerst om nog warm uit de oven te eten.