Go Back
+ servings

Perzik-pecan crumble

Een lekkere crumble past goed over veel verschillende toetjes. Zo ook over deze perzick-pecan crumble. Heerlijk als toetje, of misschien al lunch?
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram perzikpartjes
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • snuf zout
  • 40 gram pecannoten (grofgehakt)

Instructies

  • Verdeel de perzikpartjes over 4 ovenschaaltjes.
  • De rest van de ingrediënten doe je in een kom en kneed je met de hand tot een kruimelig mengsel. Verdeel dit mengsel over de schaaltjes.
  • Bak de crumbles in ongeveer 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Na het bakken laat ik ze zelf enkele minuten afkoelen voordat ik de crumble serveer. Ook heerlijk met een bolletje ijs trouwens!

Tips

  • Bewaren: Het lekkerst om nog warm uit de oven te eten.