Recept afdrukken

Hartige plaattaart met ricotta, tomaat en parmaham

Een heerlijke hartige plaattaart perfect voor in het voorjaar met de lekkerste toppings: hartige plaattaart met ricotta, tomaat en parmaham.
Porties: 4 personen

Ingredi├źnten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 125 gram ricotta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl citroensap
  • peper en zout
  • handje (gekleurde) snacktomaatjes
  • 6 el pesto (volgens recept)
  • 50 gram Parmaham
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ┬░C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit, sla de randjes ongeveer 1 centimeter naar binnen om zodat je een klein opstaand randje krijgt. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (maar niet in het randje).
  • Vermeng de ricotta met de knoflook en het citroensap tot een egaal mengsel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de bodem en laat de rand vrij.
  • Verdeel de pesto, tomaatjes en parmaham over de plaattaart. Scheur de parmaham in kleine(re) stukken en verdeel ook over het bladerdeeg
  • Bak de hartige plaattaart in 20 minuten krokant en serveer met verse rucola erover verdeeld.

Notities

  • Bewaren: De plaattaart is vers gebakken het lekkerste, maar je kunt deze ook prima 1-2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren en voor serveren weer even kort opwarmen in de oven.