Ga terug
–+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Roomgebakjes met rood fruit

Brosse bladerdeegbakjes met een romige vulling en heerlijk vers fruit. Een ideaal zomers gebakje!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei geklutst
  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 20 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanillepasta of vanille-extract
  • 200 gram rood fruit naar keuze
  • paar blaadjes munt

Instructies

  • Snijd het bladerdeeg in 6 gelijke stukken en snijd rondom een randje van ongeveer 1 centimeter eraf. Maak de randjes van het grotere vlak met een beetje water vochtig en leg de afgesneden randjes er weer op. Snijd deze randjes bij zodat het goed past. 
  • Prik met een vork gaatjes in het middelste vlak en smeer de bladerdeeg bakjes in met het geklutste eitje. Leg de bakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak het bladerdeeg in 12-15 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.Laat ze na het bakken volledig afkoelen.

Vulling

  • De vulling maak je terwijl de bakjes in de oven staan. Doe de mascarpone, (ongeklopte) slagroom, suiker en vanillepasta bij elkaar in een kom en mix op een hoge stand tot het een stevige room is. Zet de kom in de koelkast zodat de vulling nog wat steviger kan worden.
  • Ik vind het zelf prettig om deze gebakjes kort voor serveren in elkaar te zetten, zo blijft het bladerdeeg goed knapperig. Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de vulling. Spuit de room in de bakjes van bladerdeeg.
  • Snijd de aardbeien in stukjes en decoreer de gebakjes met het rode fruit. Maak het af met een paar blaadjes munt.
  • Serveer gelijk.

Tips

  • TIP: Wil je je vulling nog frisser maken? Hak dan wat muntblaadjes fijn en spatel deze door de vulling.
  • Bewaren: de losse bladerdeegbakjes kun je luchtdicht verpakt of in de Tupperware BreadSmart doos enkele dagen bewaren. Eenmaal gevuld zou ik ze zo snel mogelijk serveren zodat het bladerdeeg lekker knapperig blijft. Maak je ze al enkele uren van tevoren af? Bewaar ze dan in de koelkast.