Meng bloem, cacaopoeder, suiker, baking soda, bakpoeder en zout door elkaar in een grote kom. Zet even opzij.
Mix met een garde of mixer de olie, eieren en vanille-extract in een kom tot het gemengd is. Voeg dan de karnemelk toe en mix opnieuw tot het gemengd is. Voeg dit toe aan de kom met droge ingrediënten en mix kort op lage snelheid. Voeg de (afgekoelde) koffie toe en meng opnieuw tot het volledig gemengd is. Het beslag is vrij dun, dat hoort zo.
Verdeel het beslag gelijkmatig over twee ingevette bakvormen, ik weeg deze altijd even af. Schuif de vormen voor 25 minuten in de voorverwarmde oven op 175 °C (boven- en onderwarmte). Controleer met een cakeprikker of de cakes gaar zijn en haal dan uit de oven.
Laat de cakes volledig afkoelen voordat je verder gaat met onderstaande stappen.
Als je afgekoelde cakes nog een lichte bolling hebben, snijd deze dan weg. Je kunt dit bewaren om over de afgesmeerde cake te kruimelen als decoratie of om cake truffels te maken.
Leg één cakelaag op een bord of plateau en beleg gelijkmatig met een laag botercrème. Leg de andere cakelaag erop en smeer de gehele taart af met de resterende botercrème.
Decoreer de taart hoe jij wilt: gebruik cakekruimels, toeven slagroom of botercrème, chocolate chips, hagelslag, discodip, Maltesers, M&M's of andere decoratie.
Bewaren
Liefst op een koele plek buiten de koeling, hier blijft hij zo’n 3-4 dagen goed, verpak de taart wel goed. Dit kan in folie, in een taartdoos of onder een grote stolp.