Op zoek naar een gezond tussendoortje? Dan zou dit recept voor bananenbrood met havermout wel eens precies kunnen zijn wat je nodig hebt. Snel, makkelijk, lekker en gezond!
Indien je havermout gebruikt, maal deze fijn tot een meel in de blender of foodprocessor.
Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
Voeg het havermeel, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen. Spatel de rozijnen erdoor.
Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
Als je het leuk vindt kun je een extra banaan over de lengte halveren en deze bovenop het beslag leggen, of wat havermout over het beslag strooien.
Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tips
Meng ook eens 2 tl speculaaskruiden of 1 el kaneel door het beslag. Voeg dit samen met het meel toe.
Bewaren
Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer. Snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker tussendoortje klaar om mee te nemen.