Alsof de vorm van deze ijsjes al niet leuk genoeg is, smaken deze blauwe bessen-aardbeien ijsjes ook nog eens ongelofelijk lekker.
Porties: 16ijsjes
Ingrediënten
150 gram aardbeien
150gramblauwe bessen
400 ml Griekse yoghurt 10%
4 tl honing of naar smaak
1tlvanille-extract
Benodigdheden
staafmixer
ijsjesvorm
Instructies
Zet twee kleine steelpannen op de kookplaat, met in steelpan 1: de aardbeien die je met een vork pureert + 2 el water. In steelpan 2: de blauwe bessen die je met een vork pureert + 2 el water.
Verhit op laag tot medium vuur voor 5 – 10 minuten terwijl je blijft roeren. Het fruit zal zacht koken en indikken. Laat volledig afkoelen. Hou de aardbeien en blauwe bessen apart van elkaar en pureer fijn met een staafmixer of foodprocessor.
Meng de Griekse yoghurt met de honing en het vanille-extract. Verdeel over twee kleine beslagkommen en meng in de ene kom de aardbeienpuree door de Griekse yoghurt en in de andere kom de blauwe bessenpuree.
Vul de ijsjesvorm met een kleine lepel met de twee smaken yoghurt. Aan de ene kant van de zeemeerminnenstaart schep je de aardbeienyoghurt en aan de andere kant de blauwe bessenyoghurt. Steek de ijsstokjes erin en zet de vorm een nacht in de vriezer.
Tips
Voor een snellere versie kun je ook kant-en-klare (volle) aardbeienyoghurt en blauwe bessenyoghurt gebruiken.