Blondies zijn op zichzelf al erg lekker, maar deze blondies met karamel en een laagje witte chocolade zijn echt niet te versmaden.
Porties: 16personen
Ingrediënten
225gramongezouten roomboter
350gramlichtbruine basterdsuiker
275grambloem
2eierenM
1elvanille-extract
1snufzout
100gramkleine karamelblokjes
200gramwitte chocolade
Sprinklesoptioneel
Benodigdheden
Vierkante bakvorm 20 x 20 cm
Instructies
Neem een vierkant bakblik van 20×20 cm en bekleed met een stuk bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Smelt de boter in een pan en doe samen met de suiker in de kom van een standmixer. Mix de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mixt.
Voeg ook de vanille toe en mix op hoge snelheid voor 2-3 minuten. Als laatste voeg je de bloem en het zout toe. MIx kort op volle snelheid en roer daarna de karamelblokjes erdoor. Stort het beslag in het bakblik en verdeel eventueel met een spatel. Bak in 25-30 minuten goudbruin.
De bovenkant moet een dun krokant laagje zijn en de binnenkant mag nog een beetje nat zijn, maar wel stevig aanvoelen. Laat de blondie volledig afkoelen en opstijven.
Smelt de chocolade au bain-marie en verdeel over de blondie. Strooi de sprinkles er overheen en laat volledig uitharden voordat je de blondie in 16 stukjes snijdt.
Tips
Hoe korter je de blondie bakt, hoe smeuïger die wordt. Laat de blondies altijd volledig afkoelen en opstijven voordat je ze in stukjes snijdt.