600gramblokjes pompoenik had genoeg aan 1 oranje pompoen
2-3teentjes knoflook
peper en zout
250gramspinazievers
200gramgeitenkaas
4eieren
200mlcrème fraîche
gerookte paprika
zoutpeper
beetje paneermeel voor op de bodemoptioneel
Instructies
Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kunt je de vulling alvast voorbereiden.
Ik kocht een hele pompoen in de winkel, deze schilde ik (met een dunschiller), verwijderde de zaden en sneed heb in kleine blokjes van 1-2 centimeter. Als je kant-en-klare pompoenblokjes snijd je de blokjes alleen kleiner indien nodig.
Pers de teentjes knoflook en doe ze in een ruime pan met de pompoenblokjes en een scheut olie. Breng op smaak met peper en zout en roerbak zo’n 8-10 minuten. Voeg dan de spinazie toe en hussel goed door elkaar. Als de spinazie enigszins geslonken is, haal je de pan van het vuur. Proef even of de smaak nog goed is, voeg anders extra peper en zout toe.
Verkruimel de geitenkaas in stukjes en roer zo’n twee derde ervan door de pompoen en spinazie, de rest houd je nog even achter. In een kom klop je de eieren met de crème fraîche door elkaar, breng op smaak met peper, zout en gerookte paprika.
Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in het deeg. Om te voorkomen dat de bodem vochtig wordt/blijft, kun je wat paneermeel over de bodem strooien. Een dun laagje is genoeg.
Schep het pompoenmengsel in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Giet het eimengsel erover en maak het af met de resterende stukjes geitenkaas.
Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 graden gaar en goudbruin
Tips
Wil je geen geitenkaas gebruiken? Feta of oude kaas zijn goede alternatieven.
Bewaren
Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180 graden.