Naast oliebollen mogen de appelbeignets natuurlijk niet ontbreken tijdens de jaarwisseling. Lekker met wat kaneelsuiker erover. Hmmm, ik tel alvast af tot ze hier weer op tafel staan!
Porties: 15stuks
Ingrediënten
3grote appelsJonagold
125gramzelfrijzend bakmeel
Snuf zout
1tlkaneel
1ei
150mlmelk
Zonnebloemolie om in te bakken
Instructies
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in plakken van ca. 1-1,5 cm dik.
In een kom maak je van zelfrijzend bakmeel, zout, kaneel, ei en melk een beslag.
Zet 15-20 minuten voor je wilt gaan bakken de pan met olie op het vuur en verhit tot deze 180 °C is.
Haal een schijf appel door het beslag heen en leg deze in de hete olie. Bak in ongeveer 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Haal daarna uit de pan en leg op een vel keukenpapier.
Ga zo door tot je alle appelbeignets hebt gebakken. Serveer de beignets met poedersuiker en/of kaneelsuiker.
Tips
Hoeveel zonnebloemolie nodig is, hangt af van de grootte van je pan. Wij gebruikten een braadpan waar 2 liter olie in ging. Vul de pan niet tot aan de rand.
In plaats van melk kun je ook bier gebruiken voor een krokanter resultaat.
Bewaren
In een goed afgesloten verpakking buiten de koelkast 2 dagen houdbaar. Invriezen kan eventueel ook, dan zijn ze tot 3 maanden houdbaar. Opwarm gaat eenvoudig in de oven, airfryer of magnetron.