Maak met dit recept gemakkelijk zelf kniepertjes voor oudjaar. Deze platte koekjes staan voor het reeds ontvouwen jaar.
Porties: 40stuks
Ingrediënten
200gramongezouten roomboter
300gramwitte basterdsuiker
2tlvanille-extract
2eieren
500grambloem
Benodigdheden
Stroopwafelijzer
Instructies
Mix boter, suiker en vanille-extract tot een romig mengsel. Voeg de eieren toe en mix tot deze zijn opgenomen. Voeg als laatste de bloem toe en kneed tot een stevig deeg.
Draai balletjes van het deeg (40 stuks). Laat deze minimaal een uur rusten in de koelkast.
Verhit het wafelijzer en vet deze in. Ik gebruik hiervoor een bakspray. Plaats er een balletje deeg tussen en sluit het ijzer. Bak in enkele minuten tot het kniepertje goudbruin is van kleur.
Gebruik een spatel om het kniepertje naar een rooster te verplaatsen. Laat hier verder afkoelen en knapperig worden. Ga zo door tot je alle balletjes deeg hebt gebakken.
Tips
Je hebt speciale ijzers voor kniepertjes, ik gebruikte een wafelijzer voor dunne wafeltjes dat ook geschikt is voor stroopwafels.
Bewaren
In een trommel buiten de koelkast minimaal 2 weken houdbaar.