Zelf banketstaaf maken? Dat is echt heel makkelijk! Met dit recept laat ik je zien hoe je een snelle versie kunt maken, maar ook hoe je alle onderdelen zelf kunt bereiden.
Porties: 2banketstaven
Ingrediënten
400gramamandelspijs
2eieren (M)geklutst
1rolvers bladerdeeg
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en leg een bakplaat met bakpapier klaar. Rol de plak bladerdeeg uit en snijd in de lengte doormidden.
Maak de amandelspijsvulling door de amandelspijs te mengen met 1 geklutst ei. Kneed tot een smeuïg mengsel.
Verdeel het amandelspijsmengsel in twee gelijke delen en vorm beide delen tot een lange worst die net iets korter is in lengte dan de lappen bladerdeeg. Leg in het midden van elke plak bladerdeeg een rol spijs.
Bestrijk de korte uiteinden licht met wat water en vouw het deeg aan deze uiteinden over de rol spijs heen en druk aan. Bestrijk daarna ook de lange kanten met een beetje water en vouw over de rol spijs heen, waarna je het aan elkaar vast drukt.
Leg de banketstaven met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk met het geklutste ei en bak 25 tot 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) of tot deze goudbruin van kleur zijn.
Bewaren
Je kunt de banketstaaf 3-4 dagen bewaren, luchtdicht verpakt en buiten de koelkast. Het bladerdeeg zal minder knapperig worden, dus warm het even opnieuw op in de oven voor serveren. Je kunt de banketstaaf tot drie maanden invriezen.