Wat te doen met oude croissants? Maak er deze overheerlijke amandelcroissants van!
Porties: 4
Ingrediënten
4oude roomboter croissants
Suikerwater
100mlwater
2elsuiker
2elrumoptioneel
Amandelcrème
60gramroomboter
60gramsuiker
60gramamandelmeel
1ei
Toppings
geschaafde amandelen
poedersuiker
Instructies
Snijd de croissants doormidden en leg alvast op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak het suikerwater door het water, de suiker en de rum (optioneel) 2 minuten te verhitten terwijl je het met een garde doorroert. Het hoeft niet te karamelliseren.
Dip de croissants (zowel aan de binnenkant, als de buitenkant) kort in het suikerwater en leg op het bakpapier.
Bereid de amandelcrème door boter en suiker enkele minuten tot een licht en romig mengsel te mixen. Mix daarna het amandelmeel erdoor en daarna ook het ei.
Neem tweederde van de amandelcrème en verdeel dit over de binnenkant van de croissants. Klap de croissants dicht en smeer de resterende amandelcrème bovenop de croissant.
Strooi de geschaafde amandelen over de crème (zoveel of zo weinig als je wil). Schuif de croissants 18 - 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Ze zijn het allerlekkerst wanneer ze nog warm zijn. Strooi er nog wat poedersuiker overheen voor het serveren, dat ziet er extra mooi uit.
Bewaren
Je kunt de amandelcroissants prima 1 - 2 dagen in een trommel bewaren, maar direct uit de oven zijn ze het lekkerst. Invriezen raad ik niet aan.