Doe de eieren en melk in een grote kom en mix door elkaar. Je kunt dit met een handmixer doen, maar met een garde gaat het ook prima. Voeg het volkorenmeel geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen.
Voeg het volkorenmeel geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen. Voeg tot slot de snuf zout toe.
Ik bak pannenkoeken het liefst in een pannenkoekenpan met een klontje boter. Dat vind ik het lekkerst werken en de boter maakt ze nog lekkerder. Je kunt ook olie of een bakspray gebruiken, net wat jij prettig vindt.
Schep met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan en verdeel het over de gehele bodem door de pan even van het vuur te halen en een draaiende, kantelende beweging te maken. Wanneer het oppervlak droog is draai je de pannenkoek met een spatel om en bak je de andere kant ook goudbruin.
Herhaal dit proces tot al het beslag op is en genieten maar!
Tips
Maak ook eens pannenkoeken met spek, kaas, appel of rozijnen. Wanneer je alleen zoete pannenkoeken bakt, meng dan een theelepel vanille-extract door het beslag. Heerlijk!
Bewaren
Gebakken pannenkoeken kun je (goed verpakt) maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren, of tot drie maanden in de vriezer.