Ga terug
+ ml
komkommersalade
Opslaan Recept afdrukken
4.60 van 5 stemmen

Komkommersalade

Een lekkere, frisse komkommersalade voor bij de borrel of als bijgerecht. Makkelijk om te maken en heerlijk van smaak!
Porties: 500 ml

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 100 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 40 gram mayonaise
  • 2 el citroensap
  • 2 el dille
  • 1-2 tenen knoflook
  • peper en zout

Instructies

  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakjes. Ik gebruik hiervoor het liefst een mandoline, maar kan het ook met een kaasschaaf.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door. Serveer direct.
Bewaren
In een afgesloten bakje tot een week houdbaar in de koelkast. Het is niet aan te raden om de salade in te vriezen.