Zelf aardbeiensaus maken is reuze makkelijk. En erg lekker om te combineren bij een bolletje ijs, een pudding dessert of gewoon over een kommetje met yoghurt.
Porties: 500ml
Ingrediënten
400gramaardbeienschoongemaakt
1el citroensap
50mlwater
50gramfijne kristalsuiker
Instructies
Snij de aardbeien in kleine blokjes en doe deze met het citroensap, water en de suiker in een pan. Breng het geheel aan de kook terwijl je af en toe roert. Als het kookt zet je het vuur laag en laat je het 5 minuten pruttelen.
Roer regelmatig door. De aardbeien zullen uiteindelijk uit elkaar vallen en een grove aardbeiensaus vormen.
Uiteindelijk kun je ervoor kiezen om het geheel te pureren met een staafmixer, voor een gladde aardbeiensaus. Als je wel houdt van wat kleine stukjes aardbei in je saus, dan is het voldoende om de saus met een vork te prakken.
Tips
Voor extra citroensmaak kun je ook wat van het gele deel van de schil van de citroen raspen en met de aardbeien mee koken.