Ga terug
+ - 6 porties
Chocolademousse zonder ei recept
Opslaan Recept afdrukken
4.42 van 41 stemmen

Chocolademousse zonder ei

Een recept voor makkelijke chocolademousse zonder ei, dat je met maar drie ingrediënten maakt! Dit is het perfecte chocolade dessert.
Porties: 4 - 6 porties

Ingrediënten

Pure chocolademousse

  • 150 gram pure chocolade
  • 350 gram slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker

Melkchocolademousse

  • 175 gram melkchocolade
  • 350 gram slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker

Witte chocolademousse

  • 200 gram witte chocolade
  • 350 gram slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker

Decoratie (optioneel)

  • Vers fruit
  • Koekjes
  • Sprinkles
  • Chocoladeschaafsel

Benodigdheden

  • dessertglaasjes

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten laat je het afkoelen (zonder dat het stolt).
  • Doe ondertussen de slagroom in een kom en klop samen met de suiker tot een luchtige, stijve massa. Let op dat je het niet té stijf klopt.
  • Vul een spuitzak met een mooie spuitmond (ik gebruik de 1M) met 100 gram van de opgeklopte slagroom en leg de spuitzak even opzij.
  • Giet de afgekoelde chocolade bij de slagroom in de kom en vouw het met een spatel voorzichtig door elkaar totdat alle chocolade is opgenomen en er een glad mengsel is ontstaan.
  • Verdeel de chocolademousse over 4 grotere of 6 kleinere schaaltjes. Pak je spuitzak er weer bij en spuit mooie toeven op de mousse.
  • Zet het chocolade dessert (minimaal) een uur in de koelkast om op te stijven. Vlak voor het serveren versier je de toef naar smaak.
Tips
Met dit recept kun je vier grote porties of 6 kleinere porties chocolademousse zonder ei maken.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.