Een recept voor makkelijke chocolademousse zonder ei, dat je met maar drie ingrediënten maakt! Dit is het perfecte chocolade dessert.
Porties: 4- 6 porties
Ingrediënten
Pure chocolademousse
150grampure chocolade
350gramslagroom
2elfijne kristalsuiker
Melkchocolademousse
175grammelkchocolade
350gramslagroom
2elfijne kristalsuiker
Witte chocolademousse
200gramwitte chocolade
350gramslagroom
2elfijne kristalsuiker
Decoratie (optioneel)
Vers fruit
Koekjes
Sprinkles
Chocoladeschaafsel
Benodigdheden
dessertglaasjes
Instructies
Smelt de chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten laat je het afkoelen (zonder dat het stolt).
Doe ondertussen de slagroom in een kom en klop samen met de suiker tot een luchtige, stijve massa. Let op dat je het niet té stijf klopt.
Vul een spuitzak met een mooie spuitmond (ik gebruik de 1M) met 100 gram van de opgeklopte slagroom en leg de spuitzak even opzij.
Giet de afgekoelde chocolade bij de slagroom in de kom en vouw het met een spatel voorzichtig door elkaar totdat alle chocolade is opgenomen en er een glad mengsel is ontstaan.
Verdeel de chocolademousse over 4 grotere of 6 kleinere schaaltjes. Pak je spuitzak er weer bij en spuit mooie toeven op de mousse.
Zet het chocolade dessert (minimaal) een uur in de koelkast om op te stijven. Vlak voor het serveren versier je de toef naar smaak.
Tips
Met dit recept kun je vier grote porties of 6 kleinere porties chocolademousse zonder ei maken.