Ga terug
+ notenrepen
Notenreep recept
Opslaan Recept afdrukken
4.75 van 8 stemmen

Notenreep recept

Knapperige notenrepen waar je maar zes ingrediënten voor nodig hebt! Dit recept om een notenreep te maken is hartstikke makkelijk én lekker.
Porties: 8 notenrepen

Ingrediënten

  • 275 gram amandelen ongezouten en ongebrand
  • 150 gram pinda's ongezouten
  • 50 gram gepofte rijst
  • 3 el sesamzaad
  • 1 flinke mespunt zout
  • 150 ml ahornsiroop

Instructies

  • Hak de amandelen en pinda's grof.
  • Meng in een grote kom de amandelen, pinda's, gepofte rijst, sesamzaad en het zout. Voeg de ahornsiroop er vervolgens aan toe en roer tot alles er goed door bedekt is.
  • Verdeel het mengsel over de siliconen vorm (of in een met bakpapier beklede bakvorm) en druk stevig aan.
  • Bak de notenrepen 35 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte). Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Bewaren
Bewaar tot drie weken in een luchtdichte voorraaddoos.