Knapperige notenrepen waar je maar zes ingrediënten voor nodig hebt! Dit recept om een notenreep te maken is hartstikke makkelijk én lekker.
Porties: 8notenrepen
Ingrediënten
275gramamandelenongezouten en ongebrand
150grampinda'songezouten
50gramgepofte rijst
3elsesamzaad
1flinke mespunt zout
150mlahornsiroop
Instructies
Hak de amandelen en pinda's grof.
Meng in een grote kom de amandelen, pinda's, gepofte rijst, sesamzaad en het zout. Voeg de ahornsiroop er vervolgens aan toe en roer tot alles er goed door bedekt is.
Verdeel het mengsel over de siliconen vorm (of in een met bakpapier beklede bakvorm) en druk stevig aan.
Bak de notenrepen 35 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte). Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Bewaren
Bewaar tot drie weken in een luchtdichte voorraaddoos.