Eierkoeken zijn op zichzelf al lekker, maar met een laagje chocolade wordt het een echte traktatie. Een aanrader als je het mij vraagt.
Porties: 12stuks
Ingrediënten
2eieren
100gramsuiker
rasp van een halve citroen
100grambloem
1tlbakpoeder
snuf zout
100grammelkchocolade
20gramwitte chocoladeoptioneel
Instructies
Klop de eieren en suiker goed luchtig, dit duurt wel een paar minuten.
Voeg citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig met de hand door het beslag.
Schep met twee eetlepels of een ijslepel hoopjes op een bakplaat. Neem steeds een flink volle eetlepel als hoeveelheid. Plaats de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar, ze zullen nog wat uitlopen.
Bak de eierkoeken in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
De eierkoeken mogen er nog best wat bleekjes uitzien, als de randjes maar goudbruin beginnen te kleuren. Als je ze te lang bakt worden ze droger en brosser.
Wanneer de eierkoeken volledig zijn afgekoeld, smelt je ⅔ van de melkchocolade au bain marie. Wanneer dit volledig is gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de melkchocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade volledig is gesmolten.
Gebruik een spatel om de chocolade op de eierkoeken te smeren. Ik smeerde dit zelf alleen op de bovenkant en bedekte de helft van de eierkoek met chocolade. Laat de chocolade goed uitharden.
Optioneel: Doe de witte chocolade in een spuitzak en hang deze in een glas met heet water. Wanneer de chocolade volledig is gesmolten, knip je een klein puntje van de zak. Drizzle de chocolade over de met chocolade bedekte kant van de eierkoeken. Laat de chocolade uitharden.
Bewaren
Goed luchtdicht verpakt 3-4 dagen houdbaar buiten de koelkast.