Een sinaasappel mascarponeroom is een geweldige en smaakvolle vulling of topping voor plaatcake of een mooie taart of cake.
Porties: 1kom vol
Ingrediënten
250grammascarpone
1sinaasappelrasp en sap
125mlslagroom
3elpoedersuiker
1zakjeklopfix
Instructies
Doe mascarpone, sinaasappelsap en sinaasappelrasp samen in een kom. Mix tot het volledig gemengd is.
Voeg slagroom, poedersuiker en klopfix toe aan het mascarponemengsel. Mix eerst op een lage stand tot de mascarpone is opgenomen en niet voor klonten zorgt.
Mix daarna op hoge snelheid tot het mengsel stevig en stijf is. Breng eventueel verder op smaak met meer poedersuiker als je een wat zoetere room wilt hebben.
Zet de sinaasappel mascarponeroom in de koelkast tot je deze nodig hebt.
Tips
De sinaasappel mascarponeroom is in veel recepten te gebruiken. Als topping op een taart of cupcake, als vulling of in een dessert. Je kunt er veel kanten mee op!
Bewaren
In principe kun je de room nu gelijk gebruiken, maar je kunt hem ook in de koelkast zetten tot je hem daadwerkelijk nodig hebt. Afgedekt in de koelkast kun je de sinaasappel mascarponeroom 2-3 dagen bewaren, dus je kunt hem prima voorbereiden.