Deze aardbeien cheesecake bites zijn een heerlijk zomerse traktatie! Dit makkelijke recept maak je zonder oven.
Porties: 16bites
voor een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm
Ingrediënten
Cheesecake bodem
150grambiscuitjes
80gramongezouten roomboter
Aardbeien cheesecake vulling
400gramroomkaas
1tlvanille-extract
sap van een halve citroen
125gramslagroom
5gelatineblaadjes
100gramfijne kristalsuiker
250gramaardbeienschoongemaakt
Topping
125gramslagroom
8aardbeiendecoratie
Benodigdheden
Vierkante bakvorm 20 x 20 cm
Instructies
Cheesecake bodem
Bekleed de bakvorm met bakpapier dat er aan alle zijden bovenuit komt (dan kun je het er straks makkelijk uit tillen).
Maal de biscuitjes fijn, smelt de boter en voeg de kruimels hier aan toe. Meng goed door elkaar en stort in de bakvorm. Druk stevig aan en zet in de koelkast.
Aardbeien cheesecake vulling
Voor de aardbeien cheesecake vulling mix je roomkaas, vanille-extract en citroensap totdat het gemengd is in een kom. Voeg er dan in een kleine straal 125 ml slagroom aan toe terwijl je voor twee minuten blijft mixen. Zet het roomkaasmengsel opzij.
Week de gelatineblaadjes in een grote kom met koud water.
Maal 250 gram aardbeien fijn in een blender. Verwarm de aardbeienpuree in een steelpan samen met de suiker tot de suiker is opgelost. Laat een paar minuten pruttelen. Zet het vuur uit, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het aardbeienmengsel in de pan.
Mix het aardbeien-gelatinemengsel in een dunne straal door het roomkaasmengsel terwijl je blijft mixen (let op dat het niet te warm is), maar hou 4 eetlepels van het aardbeienmengsel achter. Als het volledig gemengd is, dan stort je het op de koekbodem en strijk glad.
Verdeel de vier eetlepels van het aardbeienmengsel over de bovenkant van de cheesecake en swirl dit er met een satéprikker doorheen. Laat de cheesecake minimaal 3-4 uur opstijven in de koelkast.
Aardbeien cheesecake decoreren
Voor het serveren snijd je de cheesecake in 16 stukken. Klop de overige slagroom op (lekker met wat vanillesuiker) en spuit een toef op elke aardbeien cheesecake bite. Steek een halve aardbei in elke toef slagroom en serveer!
Tips
Om de koekjesbodem glad te strijken in de bakvorm kun je het beste de bolle kant van een lepel gebruiken.
Bewaren
In de koelkast blijven de aardbeien cheesecake bites drie tot vier dagen goed. Zonder decoratie kun je de cheesecake bites tot 3 maanden invriezen.