Granola zonder suiker maken? Dat kan prima! Je kunt ervoor kiezen om er een gepureerde banaan door te mengen, maar het kan ook zonder.
Ingrediënten
150gramhavervlokken
50grampecannoten
50gramamandelen
50gramgemengde pitten en zaden
1tlkaneel
4elkokosoliegesmolten
Snuf zout
75gramrozijnen
Optioneel
1flinke, rijpe banaanrijp
Instructies
Als je de granola met banaan wil maken, dan maal je deze eerst fijn met een staafmixer of blender.
Doe daarna alle ingrediënten (behalve de rozijnen) in een kom en roer door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de granola 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), schep de granola halverwege even om.
Laat de granola afkoelen en meng hierna de rozijnen er doorheen. Bewaar de granola in een pot.
Tips
Je kunt de rozijnen ook weglaten als je een volledig suikervrije granola wil maken. Als je niet van rozijnen houdt kun je ze ook vervangen door ander gedroogd fruit.