Prik gaatjes in de ontdooide plakjes bladerdeeg en snijd ze in vierkantjes van 6 cm bij 6 cm (oftewel, snijd elke plak bladerdeeg in vieren).
Leg de vierkantjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in 14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin.
Laat de bladerdeeg vierkantjes volledig afkoelen. Snijd ondertussen de kleine komkommertjes in plakjes en een aantal olijven doormidden.
Schep met een kleine lepel op elk bladerdeeg vierkantje een schepje hummus. Steek in elk hapje een schijfje komkommer en wissel verder af met de andere toppings: de semi-zongedroogde tomaatjes, olijven, basilicum en geroosterde pijnboompitten.
Serveer meteen!
Tips
Zorg ervoor dat je stevige gaatjes in het bladerdeeg prikt of hier een handige deegprikker voor gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je bladerdeeg niet te erg opbolt tijdens het bakken.
Je kunt ervoor kiezen om de bladerdeeg vierkantjes met een losgeklopt ei te bestrijken. Ik heb dat niet gedaan, zodat de hapjes ook voor een vegan hapje kunnen doorgaan.
Wil je de hapjes veganistisch maken? Let dan wel op dat je geen roomboterbladerdeeg koopt. De meeste soorten bladerdeeg in de supermarkt zijn gemaakt met margarine en dus plantaardig, maar check dit wel even.
Bewaren
Eenmaal belegd moeten de hapjes direct worden opgegeten, want in de koelkast wordt het bladerdeeg slof. Zonder beleg kun je ze zeker 3 – 4 dagen buiten de koelkast bewaren. Het bladerdeeg zal minder knapperig worden, maar wanneer je ze weer opwarmt in de oven (zo'n 3 minuten op 225 graden) worden ze weer knapperig.