Maak zelf de lekkerste chocoladeletters met dit makkelijke recept. Aan slechts twee ingrediënten en wat versiersels heb je genoeg.
Porties: 3letters
Ingrediënten
300gramchocoladesmaak naar keuze
90gramongezouten roomboter
Decoratie naar keuze
Instructies
Smelt twee derde van de chocolade au-bain marie, eenmaal gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf regelmatig roeren tot alle chocolade is gesmolten.
Terwijl de chocolade smelt, kun je de boter in een paar minuten zeer romig kloppen. Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe en mix door elkaar. Doe de chocolade in een spuitzak met stervormige spuitmond.
Neem een vel bakpapier (of chocoladeletter doosje) waarop je de letters spuit. Om hetzelfde soort patroon als op de foto te krijgen doe je het volgende: Houd je spuitzak een beetje schuin en houd deze iets boven het oppervlak. Spuit een toefje, stop met knijpen in de spuitzak en trek hem weg in de richting waar je heen wilt. Dit herhaal je steeds, maar je begint net bovenop het stukje waar je bent geëindigd. Het is niet moeilijk en oefening baart kunst.
Na het spuiten van de letter kun je deze gelijk decoreren met kruidnoten, strooigoed en meer lekkers. Laat de chocoladefiguren uitharden.
Tips
Vind je het lastig om een letter te spuiten? Teken dan de letter vast op een vel papier waar je het bakpapier overheen legt. Zo kun je de lijnen volgen.
Bewaren
In een luchtdichte verpakking buiten de koelkast een maand houdbaar.