Deze speculaas tiramisu met speculaasjes en speculoospasta, maar zonder koffie en zonder alcohol is een geweldig tiramisu recept voor kinderen.
Porties: 12porties
30 x 15 cm (of 20 x 25 cm)
Ingrediënten
250mlslagroom
500grammascarpone
60gramfijne kristalsuiker
400gramspeculaasjes
400mlchocolademelk
250gramspeculoospasta
cacaopoederdecoratie
Instructies
Doe de slagroom met de mascarpone en de fijne kristalsuiker in een kom en mix zo’n 3-5 minuten tot er een romig, stevig en glad geheel ontstaat.
In een platte schaal schenk je 200 ml chocolademelk. Dip hier ongeveer 10-12 speculaasjes voor een aantal seconden in. Let op, de koekjes worden snel té zompig en dan breken ze af als je ze wil verplaatsen.
Leg de koekjes in een rechthoekige schaal totdat de hele bodem bedekt is. Verdeel hier dan de helft van het mascarpone-slagroom mengsel overheen.
Verwarm de speculoospasta kort in de magnetron totdat het meer vloeibaar is, maar niet (te) warm. Verdeel over het mascarponemengsel en smeer gelijkmatig uit.
Herhaal stap 2 en 3 voor nog 10-12 speculaasjes en het resterende mascarponemengsel. Zet de tiramisu voor het lekkerste resultaat nu een nacht in de koelkast. De tiramisu kan ook onmiddellijk geserveerd worden, ga dan meteen door naar onderstaande stap.
Haal de tiramisu uit de koelkast en bestrooi met wat cacapoeder. Neem 5-6 speculaasjes (afhankelijk van het aantal gewenste porties), breek doormidden en steek ter decoratie in de tiramisu. Snijd de tiramisu in 10 tot 12 stukken, met op elk stukje een half speculaasje.
Tips
Ook deze tiramisu kun je natuurlijk opbouwen in kleine glaasjes of individueel op een bordje zoals we hier en hier hebben gedaan.
Je kunt de tiramisu in de laatste stap ook decoreren met speculoos koekjes, speculaasbrokken of met pepernoten.
Bewaren
Deze tiramisu kun je tot 4 dagen in de koelkast bewaren.