Ga terug
+ servings
Bladerdeeg twisters met roomkaas en zongedroogde tomaat
Recept afdrukken
4.56 van 9 stemmen

Tomaat-roomkaas bladerdeeg twisters

Bladerdeeg, roomkaas en zongedroogde tomaat. Drie ingrediënten die je heel goed met elkaar kunt combineren voor een overheerlijk bladerdeeg hapje.
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 40 gram zongedroogde tomaten fijngesneden
  • 1 ei om in te smeren
  • sesamzaad ter decoratie

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit op je werkblad. In een kom meng je de roomkaas en fijngesneden zongedroogde tomaten door elkaar. Smeer het bladerdeeg in met de roomkaas.
  • Vouw de lap bladerdeeg over de lengte dubbel. Gebruik een scherp mes of een pizzaroller om het stuk bladerdeeg in 18 strookjes te snijden.
  • Pak een strookje en draai de uiteinden in tegenovergestelde richting zodat er een twister ontstaat. Leg alle twisters op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Smeer de bladerdeeg twisters in met het geklutste ei en strooi er wat sesamzaad overheen.
  • Bak de bladerdeegtwisters in ongeveer 15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
In een afgesloten verpakking buiten de koelkast 2-3 dagen houdbaar.