Bladerdeeg, roomkaas en zongedroogde tomaat. Drie ingrediënten die je heel goed met elkaar kunt combineren voor een overheerlijk bladerdeeg hapje.
Porties: 18stuks
Ingrediënten
1rol bladerdeeg
100gramroomkaas
40gramzongedroogde tomatenfijngesneden
1ei om in te smeren
sesamzaad ter decoratie
Instructies
Rol het bladerdeeg uit op je werkblad. In een kom meng je de roomkaas en fijngesneden zongedroogde tomaten door elkaar. Smeer het bladerdeeg in met de roomkaas.
Vouw de lap bladerdeeg over de lengte dubbel. Gebruik een scherp mes of een pizzaroller om het stuk bladerdeeg in 18 strookjes te snijden.
Pak een strookje en draai de uiteinden in tegenovergestelde richting zodat er een twister ontstaat. Leg alle twisters op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer de bladerdeeg twisters in met het geklutste ei en strooi er wat sesamzaad overheen.
Bak de bladerdeegtwisters in ongeveer 15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
In een afgesloten verpakking buiten de koelkast 2-3 dagen houdbaar.