Het perfecte ontbijt maak je met een blik croissantdeeg, Speculoos en een cupcake vorm. het resultaat: fantastisch lekkere speculoos cruffins.
Porties: 6cruffins
Ingrediënten
1blik croissantdeeg
150-200gramSpeculoos
Instructies
Haal het croissantdeeg uit het blik en rol uit. Verdeel het deeg in drie rechthoeken, die elk bestaan uit twee driehoeken van croissantdeeg. Druk de stippellijn van de snijrand goed tegen elkaar aan zodat de rechthoeken elk één geheel zijn.
Smeer elke rechthoek in met een laag Speculoos. Rol elke rechthoek over de lange kant op en snijd daarna in de lengte doormidden. Draai de opengesneden kant naar boven en rol op (open kant blijft aan de bovenkant)
Zet de rolletjes in een ingevette muffinvorm. Je kunt hiervoor een bakspray of wat boter gebruiken.
Bak de speculoos cruffins in 18 – 20 minuten goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte). Haal na het bakken gelijk uit de vorm.
Tips
Bekijk mijn how-to video over het maken en oprollen van deze speculoos cruffins op Instagram.
Bewaren
Het lekkerst om gelijk op te eten, maar in een afgesloten (koelkast)doos zijn de cruffins 2-3 dagen houdbaar, buiten de koelkast.