De cake die iedereen wilt maken en opeten, een klassieker in een nieuw jasje om alle gasten blij te maken: de appel-kaneel plaatcake.
Porties: 8personen
voor een rechthoekige quichevorm van 35 x 11 cm
Ingrediënten
150gramongezouten roomboter
150gramfijne kristalsuiker
3eierenM
150gramzelfrijzend bakmeel
2tlkaneel
2appels
2-3elgrove kaneelsuiker of rietsuiker
Benodigdheden
rechthoekige quichevorm 36 x 13 cm
Instructies
Klop boter en suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe, mix tot deze volledig zijn opgenomen.
Voeg zelfrijzend bakmeel en kaneel toe, mix kort tot deze ingrediënten zijn opgenomen.
Vet de bakvorm in en bestuif met bloem. Als je wilt kun je op de bodem ook een bakpapiertje leggen. Stort het beslag in de vorm en verspreid gelijkmatig.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en halveer ze. Snijd elke halve appel in dunne plakjes. Plaats deze halve appels in de quichevorm op het beslag, leg de plakjes appel dakpansgewijs in de vorm. Herhaal dit voor alle helften.
Strooi de kaneelsuiker of rietsuiker over de cake. Bak de plaatcake in ongeveer 40 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte) tot hij gaar en goudbruin is.
Bewaren
Buiten de koelkast en goed verpakt ongeveer 4 dagen houdbaar.