Deze limoncello tiramisu is een heerlijk fris toetje met lemon curd en limoncello. Een geweldige afsluiter van een Italiaans diner.
Porties: 6personen
voor een ovenschaal van 20 x 20 cm
Ingrediënten
125mlslagroom
250grammascarpone
30gramfijne kristalsuiker
1pak lange vingers
200mllimoncelloalcoholpercentage naar eigen keuze
150gramlemon curd
gekonfijte citroenschijfjesdecoratie
Benodigdheden
ovenschaal vierkant 20 x 20 cm
Instructies
Bereid de gekonfijte citroenschijfjes voor volgens het recept. Let op: doe dit enkele dagen van tevoren, want het is een tijdsintensief klusje. Bereid ook de lemon curd voor volgens het recept.
Doe de slagroom met de mascarpone en de fijne kristalsuiker in een kom en mix zo’n 3-5 minuten tot er een romig, stevig en glad geheel ontstaat.
In een platte schaal schenk je 200 ml limoncello. Dip de helft van de lange vingers (ongeveer 14 stuks) hier voor een aantal seconden in. Leg de lange vingers in een rechthoekige schaal als bodem. Verdeel hier iets minder dan de helft van het mascarpone mengsel overheen.
Dip de overige lange vingers in de limoncello en plaats op de laag van het mascarpone mengsel. Strijk je tiramisu af met de resterende mascarpone en smeer daarna een laag lemon curd over de schaal limoncello tiramisu.
Voor het lekkerste effect zet je de tiramisu een nacht in de koelkast voordat je deze serveert, maar in het geval van tijdsnood kun je de tiramisu ook sneller al serveren.
Haal de tiramisu uit de koelkast en snijd in 6 gelijke stukken. Plaats de stukjes tiramisu op een gebaksbord en decoreer met de gekonfijte citroenschijfjes.
Tips
Deze tiramisu kun je natuurlijk ook opbouwen in kleine glaasjes of individueel op een bordje zoals we hieren hierhebben gedaan.
Je kunt de gekonfijte citroenschijfjes ook weglaten of vervangen door verse frambozen.
Bewaren
Deze tiramisu kun je tot 4 dagen in de koelkast bewaren.